Építészeti tervezés

 

Mit érdemes tudnunk az építészeti tervezésről?

Az építészeti tervezést tulajdonképpen legegyszerűbben egy olyan mérnöki munkafolyamatként írhatjuk le, amely az épületek, építmények létrehozására, tágabb értelemben az épített környezet alakítását irányuló folyamat. Az építészeti tervezési folyamatba több szakember is bekapcsolódik az építészmérnökök mellett statikusok, épületgépészek, épületvillamossági mérnökök. Az építészeti tervezés azon munkafolyamataiból, amely a belső terek megtervezésére irányulnak belsőépítészek, illetve látványtervezők veszik ki a részüket. A belső terek tervezése során különös gondot fordítunk a felületek, színek és anyagválasztásokra.

 

 

 

 

 

 

Miért olyan fontos az építészeti tervezés?

A látványtervezés nagyon fontos része az építészeti tervezésnek, hiszen egyrészt már a tervezési folyamat elején a vázlattervek megalkotása során térhatású képeket hozhatunk létre a különféle 3D látványtervező programok segítségével. Ezek a korábban létrehozott 3D látványtervek az építési tervezés során nagymértékben segítik, illetve kedvezően befolyásolhatják a megrendelők későbbi döntéseit. Nagy előnyük, hogy már a tervek elkészültekor előzetesen prezentálni tudjuk a kialakítani kívánt belső terek teljes arculatát, kitűnő minőségben, fotórealisztikusan.

 

Építészeti tervezés – mindennapi munkánk részeként

Szinte minden egyes projektünk részét képzeti az építészeti tervezés, melynek során szinte lépésről lépésre alakulnak ki a végső tervek, amelyek a tényleges építészeti, belsőépítészeti megvalósítást teszik lehetővé. Az építészeti tervezésre jellemző, hogy egy igen komplex folyamat, amelyben egyszerre kell figyelembe vennünk az emberközeli, szellemi tartalmakat, valamint a felhasználni kívánt anyagokat egyaránt. Tulajdonképpen nem más, mint az építészeti, belsőépítészeti munkafolyamat fizikai létrejöttének elősegítése, melynek megvalósulása a kezdeti tervektől nagymértékben eltérhet, hiszen számos változtatáson, alakításon megy keresztül, míg végül a megrendelő igényeinek leginkább megfelelő végeredményt tudjuk létrehozni. Maga az építészeti tervezési folyamat szinte teljes mértékben megegyezik minden egyes építészeti, belsőépítészeti munka során, függetlenül attól, hogy milyen jelegű maga a beruházás, lehet szó magánlakás, hotel vagy éppen élményfürdő tervezéséről.

 

Portfóliónk része az építészeti tervezés

Referencia anyagunk jelentős részét teszi ki az építészeti tervezés, hiszen számos családi ház, középület, kereskedelmi- és szolgáltató egység, többek között szállodák, hotelek építészeti tervezését, valamint látványtervezését készítettük el.